Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Hon blir ny vd för Svensk Vindenergi

Publicerad: 11 november 2014, 12:18

Charlotte Unger tar över som vd på Svensk Vindenergi efter att nuvarande vd:n Annika Helker Lundström blir regeringens miljömålssamordnare för näringslivet.


Vid årsskiftet börjar Charlotte Unger som vd på branschorganisationen Svensk Vindenergi och blir därmed ansiktet utåt som företrädare för 152 medlemsföretag.

Unger kommer närmast från en tjänst om omvärldsanalyschef på Läkemedelsverket och har tidigare varit miljöchef på myndigheten.
Innan dess var hon i tio år på miljödepartementet. Bland annat ansvarade hon för att förhandla om EU:s kemikalielagstiftning Reach.

– Jag är hedrad och glad över styrelsens förtroende. Vindkraftens betydelse ökar och jag ser fram emot att tillsammans med våra medlemmar ta nästa steg mot ett hållbart energisystem där vindkraft utgör en lönsam och konkurrenskraftig bas. Med mig in i uppdraget har jag bland annat en lång erfarenhet av dialog mellan vetenskap, politik och näringsliv samt en stark drivkraft att arbeta för en god miljö för nuvarande och kommande generationer, säger Charlotte Unger, i ett pressmeddelande.

Vid årsskiftet börjar nuvarande vd:n Annika Helker Lundström sitt uppdrag som regeringens nationella miljömålssamordnare för näringslivet.

Martina Frisk

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.