Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Energi

Hon blir Svensk Vindenergis nya vd

Publicerad: 15 December 2009, 08:26

Det andra kvartalet nästa år får branschorganisationen Svensk Vindenergi en ny vd. Med lång erfarenhet från Återvinningsindustrierna och arbete med energi- och miljöfrågor på regeringskansliet ser hon fram emot sina nya utmaningar.


Det är Annika Helker Lundström som utsetts till vd på branschorganisationen Svensk Vindenergi. Annika Helker Lundström har ett förflutet som vd för branschorganisationerna Återvinningsindustrierna där hon arbetat som vd i elva år. Innan dess arbetade hon med miljö- och energifrågor på regeringskansliet.

Annika Helker Lundström har också ingått i regeringens kommission för hållbar utveckling och är promoverad till hedersdoktor i hållbar utveckling vid Mälardalens Högskola. Nu tar hon över rodret på Svens Vindenergi som för närvarande har 127 medlemsföretag.
– Jag ser fram emot den utmaning som vd-jobbet hos Svensk Vindenergi innebär. Vindkraften är oerhört viktig ur ett klimatperspektiv och de ambitiösa planer som EU har för vindkraftsutvecklingen gör att vindkraften kommer att stå i centrum också i den svenska energidebatten under många år framöver.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.