Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Energi

Löfven öppnar för energiuppgörelse med regeringen

Publicerad: 13 Februari 2012, 08:36

”Om statsministern hör av sig ska vi sätta oss i samtal.”


Ämnen i artikeln:

Fredrik ReinfeldtStefan Löfven

Socialdemokraternas nya partiledare Stefan Löfven utesluter inte en blocköverskridande energiuppgörelse. Det kan SR Ekot i dag avslöja. Trots att det finns ett kongressbeslut hos det socialdemokratiska partiet på att kärnkraften ska avvecklas är Löfven ändå beredd att sätta sig i förhandlingar med regeringen.

– Det viktigaste för Sverige är att företagen och hushållen i vårt land får ett besked om en långsiktig energipolitik som inte byts med majoriteten i parlamentet, utan som står fast säger Stefan Löfven till Ekot.

– Om statsministern hör av sig ska vi sätta oss i samtal.

I höstas förklarade Stefan Löfven sin syn på den svenska energipolitiken i ett mejl till Miljöaktuellt så här: ”Vår industri har en viktig uppgift att bidra till finansieringen av vår välfärd. En bred energiöverenskommelse är därför viktig för Sverige och i en sådan måste kärnkraften finnas med som en viktig del i vårt elproduktionssystem.”

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.