Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Energi

Mätardata till hushållen minskar energiförbrukningen

Publicerad: 25 maj 2011, 05:12

Amerikaner som tar emot mätardata över sin energianvändning i hemmet minskar sin förbrukning med i genomsnitt 1,8 procent under det första året.


Ämnen i artikeln:

EdfEnergiförbrukningSmarta MätareUsa

Det är Opower som, uppbackade av Environmental Defense Fund (EDF), har utfört en studie av 750 000 amerikanska hushåll som deltar i någon form av program där de får ta del av sin energiförbrukning i hemmet via webbportaler eller brev.

Användardata samlades in från elva energibolag under minst tolv månader och resultaten visar att de hushåll som tar emot mätardata över sin energianvändning i hemmet minskar sin förbrukning med i genomsnitt 1,8 procent under det första året, skriver CNET News.

Det kanske låter som en måttlig minskning, men om USA:s befolkning skulle reducera sin totala hemenergianvändning med 1,8 procent så motsvarar det 26 000 gigawattimmar per år – tillräckligt med energi för att driva alla hushåll i Colorado och Utah.

Enligt EDF skulle en sådan minskning även innebära minskade koldioxidutsläpp med 8,9 miljoner ton.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.