Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Nordiska stamnät fokuserar på förnybart

Publicerad: 18 november 2020, 10:13

Kraftledningar i solnedgången mellan Barsebäck och Löddeköpinge i Skåne, en del av det svenska transmissionsnätet, som de närmaste tio åren i högre grad ska integreras med nordiska motsvarigheter.

Foto: Johan Nilsson TT

De fyra nordiska transmissionsnätsföretagen arbetar med en gemensam strategi för att möta utbyggnaden av vindkraften och dess integration i kraftsystemet. Tidshorisonten för strategin tar sikte på de kommande tio åren, fram till 2030.


Den ökade betydelsen av elektricitet har uppmärksammats av EU-kommissionen som en central faktor för att uppnå EU:s klimatmål. Mer förnybar elektricitet behövs, vilket till exempel vindkraften kan bidra med, både

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.