Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Energi

Nu lanseras ROT för energibesparingar

Publicerad: 10 Maj 2011, 06:36

100 000 kronor. Så mycket disponerar engelska hushåll som investerar i energibesparande åtgärder. Pengarna betalas tillbaka i form av sänkta energikostnader, rapporterar Independent.


Ämnen i artikeln:

England

Miljöaktuellt har tidigare skrivit om den nya generationen av energitjänsteföretag som finansierar renoveringarna själva. De får tillbaka beloppet av kunderna i form av sänkta energikostnader under 10 eller 15 års tid.

Nu lanserar den brittiska regeringen ett liknande upplägg för 14 miljoner engelska hushåll – och lovar att betala upp till 10 000 pund (cirka 105 000 kronor) till de som väljer att investera i isolering eller smartare värmesystem.

Reformen som presenteras idag kommer att bli hörnstenen i regeringens politik för att minska hushållens energiförbrukningen med 30 procent till 2020. Arbetet kommer dessutom att skapa 100 000 jobb redan 2015, rapporterar Independent.

Hushållen behöver inte lägga ut några pengar själva. Det gör  ett ental företag och organisationer som ackrediterats av regeringen.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

England

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.