söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Ny miljöchef med fokus på energifrågor

Publicerad: 12 januari 2010, 09:50

Peabs nya miljöchef får många bollar i luften på en gång. Utöver företagets miljöarbete ska hon också ansvara för koncernens energieffektivisering och ingå i ledningsgruppen för Affärs- och verksamhetsutveckling.

Ämnen i artikeln:

BioenergiBiogas

JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Kristina Gabrielii tillträdde den 1 januari som ny miljöchef på byggkoncernen Peab. Hennes största fokus kommer att bli på energifrågor och en fortsatt utveckling av produktionsprocessen för hållbart samhällsbyggande. På Peab säger man att Kristina Gabrielii ska medverka till att kunderna ska känna sig trygga i att Peab levererar miljöanpassade och energioptimerade system.
– Peab är en del av samhällsbyggandet, därför är det viktigt att vi bidrar med energioptimering och miljöanpassade lösningar i alla led av byggprocessen, säger Peabs nya miljöchef Kristina Gabrielii.

Exempel på Peabs satsning på energioptimerin är uppförandet av passivhus och energismarta byggnader. Man har också enligt företaget arbetat hårt med energioptimering av byggarbetsplatser och effektiv avfallshantering.

Kristina Gabrielii
är 44 år och kommer närmast från en tjänst som utvecklingsansvarig inom Peabs byggverksamhet i västra Sverige.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev