tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Nytt statligt informationscenter för hållbart byggande

Publicerad: 13 september 2021, 10:50

Det nya centret ska bidra till energieffektiva renoveringar i det svenska fastighetsbeståndet.

Foto: Carmen Hauser

Regeringen avsätter tio miljoner kronor årligen för att Boverket ska kunna driva ett informationscenter med fokus på energieffektiva renoveringar.

Ämnen i artikeln:

EnergieffektiviseringByggbranschenEnergimyndighetenBoverketRegeringenKlimatanpassning

Jesper Saltebro

jesper.saltebro@aktuellhallbarhet.se


Boverket ska inrätta och driva ett informationscenter för hållbart byggande med fokus på energieffektiviserande renovering. Det meddelar regeringen som beslutat om det nya uppdraget till myndigheten. För arbetet får myndigheten tio miljoner kronor årligen.

Centret ska sortera informationen i olika byggnadskategorier och rikta sig till flera till olika typer av fastighetsägare. Syftet är att verksamheten ska minska svenska fastigheters klimatpåverkan, effektivisera energianvändningen och dessutom i ökad grad klimatanpassa fastighetsbeståndet. Förhoppningen är också att satsningen tillsammans med ett nytt stöd för energieffektivisering i flerbostadshus, som träder i kraft i oktober 2021, ska bidra till fler energieffektiva renoveringar.

Sedan tidigare har myndigheterna upphandlat ett externt informationscentrum, men förra året gjorde regeringen bedömningen att det behövs en mer långsiktig förvaltning. Boverket anses ha bäst förutsättningar att driva centret, men arbetet ska ske i nära samarbete med Energimyndigheten och andra relevanta aktörer.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev