Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Obama fortsatt positiv till förnybar energi

Publicerad: 25 januari 2012, 16:19

Trots fiaskot med Solyndra uttryckte president Obama igår sitt stöd för fortsatta satsningar på förnybar energi – även då riskerna är höga.


Ämnen i artikeln:

CleantechFörnybar EnergiGreentechPolitikSolenergiUsa

Solpanelstillverkaren Solyndra gick nyligen i konkurs, trots att bolaget mottagit över en halv miljard dollar i stöd från Obama-administrationen. Men USA:s president ställer sig fortsatt positiv till statliga satsningar på förnybar energi, rapporterar CNET News.

– Avkastningen på dessa offentliga investeringar kommer inte alltid på en gång. Vissa tekniker slår inte igenom och en del företag misslyckas. Men jag tänker inte ge upp löftet om ren energi, sa Obama i ett tal i går.

Solyndra, som Obama själv kallade en framgångssaga så sent som 2010, gick i konkurs i höstas. Bolaget fick ett statligt lån på 528 miljarder dollar, trots att Standard and Poor’s klassade projektet som ”junk”.

Obama uppmanade dock kongressen att fortsätta finansiera liknande projekt, även om riskerna är höga. Och passade även på att ge oljeindustrin en känga.

– Det är dags att sätta stopp för att skattebetalarnas pengar går till en industri som sällan varit så lönsam som nu. Och istället satsa på ren energi – en industri som aldrig varit mer lovande.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.