Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Energi

Politiker siktar på energipostiva hus i Kungälv

Publicerad: 16 Oktober 2009, 06:22

I Kongahällaprojektet i Kungälv kan bostadshusen komma att ge överskott på energi.


Ämnen i artikeln:

Passivhus

Det är Göteborgs-Posten som rapporterar att Västra Götalandsregionens miljönämnd beviljat 275 000 kronor till en utredning som ska visa tekniska lösningar, ekonomiska förutsättningar och krav som behövs för att bygga nästa generations energieffektiva hus.

I regionen har politikerna tagit sikte på den öde Kongahällatomten, strax öster om E6 i centrala Kungälv, där man i framtiden ska bygga en egen stadsdel med 900 bostäder. Tanken med bygget har hela tiden varit att bygga så energieffektivt som möjligt. Nu hoppas man att utredningen man finansierat ska hitta metoder att bygga plus- eller aktivhus som ger ett nettotillskott av energi.
– Kan vi få fram lösningar som minskar klimatförändringen i världen, till exempel genom hus som levererar energi, så blir Kungälv en föregångare, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Ove Wiktorsson (C) till Göteborgs-Posten.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Passivhus

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.