måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Rapport: Tjänsteföretagen i oljeindustrin ställer om till förnybart

Publicerad: 22 september 2021, 09:30

Tjänstesektorn i fossilindustrin letar nu nya kunder inom sektorn för förnybar energi, visar en ny studie. Foto: Spooh/ Getty

Att tjänstesektorn för oljeutvinning och den vidare energisektorn kommer att övergå till förnybar energi är ett faktum. Det säger Bjoern Klaas, vd på Protolabs, som gjort en enkätstudie mot 180 företagsledare i Europa.

Ämnen i artikeln:

BioenergiBiogasFossila BränslenFörnybar Energi

MS


Nästan 80 procent av tjänsteföretagen inom oljeutvinning omdefinierar just nu sin kärnverksamhet mot bakgrund av klimatomställningen i energibranschen. Det konstateras i en undersökning bland tjänstebolag inom oljeutvinning, som genomförts av analysföretaget Longitude på uppdrag av Protolabs.

Undersökningen slår fast att branschen tydligt är på väg bort från fossila bränslen och att många av bolagen ser att framtidens kunder finns utanför olje- och gassektorn.

”Sektorns fokus på att säkra sin långsiktiga framtid leder till att företag breddar sig till andra branscher och utökar sina erbjudanden. Övergången till andra energislag, kombinerat med betydligt lägre marginaler, gör det helt nödvändigt för företag att fortsätta innovera och hitta vägar in i förnyelsebara energimarknader”, säger Bjoern Klaas, Vice President och vd för Protolabs i Europa, i en kommentar.

Undersökningen visar att 42 procent av de svarande, 180 höga chefer på europeiska företag i branschen, ser teknik för förnybar energi som den största möjligheten under de närmaste två till tre åren. 22 procent ser koldioxidhantering som den största möjligheten under samma tidsperiod.

”Att tjänstesektorn för oljeutvinning och den vidare energisektorn kommer att övergå till förnybar energi är ett faktum”, säger Bjoern Klaas.

Läs rapporten 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev