Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Riktvärden består i vägledning om vindkraftsbuller

Publicerad: 4 december 2020, 10:50

Vindkraftverk i närheten av Näsudden på Gotland. I dag kommer Naturvårdsverket med en uppdaterad vägledning om vindkraftsbuller.

Foto: Foto: Fredrik Sandberg / TT

Naturvårdsverket ger ut en ny vägledning om vindkraftsbuller. Det nuvarande riktvärdet på 40 decibel vid bostäder bibehålls efter en genomgång av forskningsläget.


Utifrån det samlade kunskapsläget i svensk och internationell forskning behåller Naturvårdsverket riktvärdet för buller vid bostäder på 40 dBA i vägledningen till vindkraftsaktörer. Riktvärdet ligger i linje med Världshälsoorganisationens rekommendationer.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.