fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Så ska amerikanska hushåll bli mer energieffektiva

Publicerad: 11 november 2010, 09:17

USA:s vice president Joe Biden presenterade I går en rad initiativ för att förbättra energieffektiviteten i amerikanska hushåll.

Ämnen i artikeln:

CleantechEnergieffektiviseringForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

President Barack Obama, pressad av arbetslöshetssiffror på 9,6 procent, hoppas att grön teknik och energieffektivitet kommer att skapa många av framtidens arbetstillfällen. Målet med de nya initiativen är att hjälpa amerikanerna att hålla nere sina energikostnader, och samtidigt stödja den industri som arbetar med energieffektiviseringar i hemmen.

Initiativen inkluderar ett nytt låneprogram från Federal Housing Administration, genom vilka amerikaner ska kunna ta federalt försäkrade lån från privata långivare för att finansiera energieffektiviseringar i hemmet. Lånen gäller i upp till 20 år och pengarna kan till exempel användas för att isolera vinden eller sätta in dubbla rutor.

Energidepartementet kommer även att inleda ett pilotprojekt som går ut på att betygsätta hushålls energieffektivitet på en skala mellan 1 och 10. Tanken är att betyget ska hjälpa husägare att fatta beslut om vilka energiförbättringar som behövs, samt hur mycket besparingar dessa uppgraderingar kan leda till.

Dessutom kommer energidepartementet att ta fram enhetliga riktlinjer för eftermonteringsindustrin att följa.

– Tillsammans kommer dessa program att utveckla eftermonteringsbranschen och hjälpa amerikanska medelklassfamiljer att spara pengar och energi, säger vice president Joe Biden till Reuters.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev