Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Sänkta energikrav ska ge flyktingar tak över huvudet

Publicerad: 4 november 2015, 05:00

För att det ska bli lättare att ändra byggnader till asylboenden vill regeringen ändra plan- och byggförordningen. För lokaler som ställs om till tillfälliga boenden vill man bland annat lätta på energikraven.


För att göra det lättare att ändra byggnader till asylboenden har en arbetsgrupp på regeringskansliet tagit fram ett förslag till ändringar i plan- och byggförordningen. Bland annat vill man lätta på de krav för energi- och vattenhushållning som normalt gäller för byggnader som används för boende.

Arbetsgruppen motiverar förslaget med att det finns goda skäl att ha lägre krav på anläggningsboenden som bara ska användas i några år och man bör prioritera att ge nödställda människor tak över huvudet.

Förslagen har skickats på snabbremiss och regeringens målsättning är att ändringarna ska träda i kraft i december. Det skriver Altinget.se.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.