söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

SBTI portar fossilbolag

Publicerad: 8 mars 2022, 11:02

Företag som utvinner eller säljer fossila energislag som naturgas och kol accepteras nu inte av SBTI.

Foto: Getty Images/rmitsch

Ramverket för vetenskapligt baserade klimatmål inför nu ett stopp för företag som utvinner och säljer fossila energislag.

Ämnen i artikeln:

Energi och Miljö

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Det globala ramverket för vetenskapligt baserade klimatmål, SBTI, säger nu nej till företag som utvinner fossila energikällor. Den nya skärpningen av villkoren innebär även att företag som säljer fossila energislag utesluts, om försäljningen motsvarar mer än hälften av intäkterna.

I och med regelskärpningen skriver SBTI att ramverket kan utesluta företag som i dag är anslutna till SBTI och har formulerat vetenskapligt baserade klimatmål.

”På grund av utvecklingen av vår vägledning har SBTI uppdaterat sin policy för fossila bränslen och kommer inte längre att acceptera åtaganden eller validera mål från fossilbränsleföretag”, skriver SBTI i ett pressmeddelande.

Undantag från de nya reglerna görs för företag där mindre än 5 procent av intäkterna kommer från utvinning av fossila resurser samt anläggningar som utvinner kol för den egna energiproduktionen. Dotterbolag i koncerner där moderbolaget inte möter de nya kraven accepteras inte heller av SBTI.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev