onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

SEEC:s energilager ger effektiv uppvärmning i Norra Djurgårdsstaden

Publicerad: 29 februari 2012, 11:28

Fastighetsbolaget Reinhold Gustafsson väljer SEEC:s energieffektiva uppvärmningssystem för ett nytt kvarter i Norra Djurgårdsstaden.

Ämnen i artikeln:

GreentechCleantechBioenergiBiogasEnergieffektiviseringGlobal UppvärmningVäxthuseffekten

Fastighetsbolaget Reinhold Gustafsson, som bygger en ny fastighet med hyresrätter i kvarteret Abisko i Norra Djurgårdsstaden, har valt SEEC som leverantör av ett energieffektivt uppvärmningssystem.

– Anledningen till att vi valt SEEC:s lösning för uppvärmning av vår fastighet i Abisko är att vi anser att det är marknadens mest effektiva system. Den årliga energiförbrukningen kommer att vara avsevärt lägre än de krav som ställts för nybyggda fastigheter i Norra Djurgårdsstaden. Med denna lösning når vi ett hållbart byggande för både miljön och ekonomin, säger Jan Kruhsberg, VD på Reinhold Gustafsson Förvaltnings AB, i ett pressmeddelande.

SEEC håller redan på att installerar systemet, som bygger på en smart teknik där sommarens värme lagras i borrhål i marken, för att sedan laddas ur under vinterhalvåret. Energilagret styrs via företagets patenterade styr- och reglersystem, som mäter och hanterar energiflödet på ett effektivt sätt.

– Vi är mycket glada att Reinhold Gustafsson valt SEEC:s teknik för uppvärmningen av sin fastighet i Norra Djurgårdsstaden. Framtidens klimatmål kräver effektiva och smarta lösningar och vi hoppas få möjligheten att installera vårt borrhålslager i fler fastigheter i den nya miljöstadsdelen, säger Johan Larsson, sälj- och marknadsdirektör på SEEC.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev