Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Tuffare krav på energieffektivisering kan ge miljardvinst

Publicerad: 6 oktober 2014, 09:16

Siffror från en ännu opublicerad utredning visar att det finns stora fördelar med ett ambitiösare energieffektiviseringsmål för EU.


Ämnen i artikeln:

The GuardianWWF

En ännu opublicerad studie som genomförts av Cambridge Econometrics på uppdrag av EU-kommissionen, och som miljöorganisationen WWF lyckats få tag på, visar att det finns stora fördelar med ett ambitiöst energieffektiviseringsmål för EU:s medlemsstater.

Tidningen The Guardian skriver att skulle målet sättas till 40 procent till 2030 skulle Storbritanniens BNP enligt studien öka med 62 miljarder pund samtidigt som 40 000 nya jobb skulle skapas. Med ett mål på 30 procent skulle det handla om drygt 17 miljarder pund och 13 000 nya jobb.

I dag träffas EU:s miljö- och energiministrar i Milano för att diskutera målet, som ska ha föreslagits till just 30 procent. The Guardian skriver att Tyskland och Danmark vill ha ett högre energieffektiviseringsmål än så samtidigt som Storbritannien och Polen vill ha ett lägre mål.

Anders Hellberg

Ämnen i artikeln:

The GuardianWWF

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.