Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

US Army fortsätter satsningen på solenergi

Publicerad: 7 september 2011, 20:42

Tack vare ett samarbete mellan USA:s energidepartement och militär kan landets solenergikapacitet öka med 371 megawatt.


Ämnen i artikeln:

CleantechGreentechSolenergiSolkraftSolpanelerUsa

Amerikanska Department of Energy (DOE) backar upp US Army i ett femårigt jätteprojekt som kommer att innebära en kapacitetsökning av USA:s solenergi med 371 megawatt. DOE garanterar ett lån på 344 miljoner dollar, som ska hjälpa den amerikanska militären att uppnå sina uppsatta mål för förnybar energi och samtidigt sprida tekniken till delstater där den ännu inte är så utbredd, skriver CNET News.

– Det här banbrytande projektet förväntas skapa hundratals jobb åt amerikaner och kommer samtidigt att förse våra militärers familjer med ren, förnybar energi, sade landets energiminister Steven Chu i ett uttalande.

Företaget Solarcity, som är specialiserat på solenergiinstallationer och –finansiering, kommer att äga och driva panelerna som ska installeras på upp till 124 militärbaser i 33 delstater. Användarna kommer att betala en månadsavgift istället för att själva stå för den stora investeringskostnaden.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News