Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Vätgas har potential att minska klimatutsläppen med 30 procent

Publicerad: 22 januari 2021, 10:26

Vätgas kan minska klimatutsläppen med 30 procent. Det finns tillämpningar inom industrin som framställning av fossilfri järnsvamp och inom transporter med bränslecellsdrivna bilar.

Foto: Henrik Montgomery och Pontus Lundahl TT

Sverige har potential att bli en ledande vätgasnation och spelas korten väl kan utsläppen av växthusgaser den här vägen minska med cirka 30 procent. Det är budskapet i en ny strategi från Fossilfritt Sverige.


Fossilfritt Sverige presenterar nu en vätgasstrategi och konstaterar att stat och näringsliv behöver samverka för att utveckla vätgasens potential. Enligt strategin bör regeringen genomföra en rad åtgärder inom mandat­perioden för

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.