torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbar stad

Helsingborg tar fram mätverktyg för livskvalitet

Publicerad: 10 mars 2022, 10:36

Helsingborgs stadskärna. Foto: Getty Images/Bengt Hultqvist

Helsingborg vill att mått på livskvalitet ska bli vägledande när staden utvecklas.

Ämnen i artikeln:

Skåne

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Ett nytt mätverktyg för livskvalitet ska ge beslutsunderlag och vägleda politiska prioriteringar när Helsingborg utvecklas. Det är förhoppningen när staden nu tillsammans med forskningsinstitutet Rise tar fram det nya verktyget. 

”Flertalet städer och kommuner har formulerat olika program för livskvalitetsrelaterade begrepp men har utmaningar med att förankra det i jämförbara definitioner och analysera hur olika dimensioner förhåller sig till varandra. Att mäta ett samhälles förutsättningar för livskvalitet har däremot potential att fånga flera dimensioner under jämförbara begreppsdefinitioner och Helsingborgs stad fungerar som testbädd för denna ansats”, säger Jacob Wisén, projektledare på Rise, i en kommentar. 

Verktyget ska täcka olika dimensioner av livskvalitet där beskrivningar av varje dimension har definierats och förankrats tillsammans med medarbetare i Helsingborgs stad och innehåller både objektiva och subjektiva mått. Det nya mätverktyget väntas presenteras under H22 City Expo i juni i år.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev