fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbar stad

Jävig kommunpolitiker fick med sig fullmäktige – slutet för tätortsnära skog

Publicerad: 17 november 2010, 14:30

Den jävige kommunpolitikern Harry Hedemark (kd) i Haninge lyckades få med sig kommunfullmäktige. Nu exploateras det tätortsnära grönområdet i Vendelsö, trots hård kritik, och Harry Hedemark som äger mycket mark i området tjänar stora pengar.

Ämnen i artikeln:

PolitikSkog

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Miljöaktuellt har tidigare berättat om den jävige kommunpolitikern Harry Hedemark (KD) i Haninge. Harry Hedemark sitter som ordförande i en beredning som hanterar frågan huruvida ett grönområde i Vendelsö ska exploateras eller inte. Samtidigt är Harry Hedemark stor markägare i grönområdet och skulle själv tjäna stora pengar om området exploaterades.

Under lång tid har Harry Hedemark vägrat erkänna att han befinner sig i en jävsituation. Men nu berättar Haningeposten att han, då beslutet om exploatering slutligen skulle fattas, valde att frånvara från beslutet – på grund av jäv.

Trots att Harry Hedemarks alltså erkänner jäv, och trots tidigare stark kritik från bland annat Fastighetsägarföreningen och Villaägarna, röstades beredningens förslag om exploatering igenom. Miljöpartiet markerade att de inte gillade Harry Hedenmarks agerande, men röstade ändå för förslaget tillsammans med den blågröna koalition som Miljöpartiet i Haninge är med i.

Haningeposten berättar om Vänsterpartiets Karin Otter som satt med i Vendelsöberedningen och nu känner sig lurad av Hedemark.
– Jag är väldigt upprörd åt Haningebornas vägnar som råkar ut för en ordförande som samtidigt är stor markägare och gör stor vinning åt sig själv. Detta ökar politikerföraktet ännu mer. Personligen känner jag mig lurad då jag lagt ner massa jobb i beredningen. Vi har åkt till och från utvecklingsområdena, träffat folk, suttit av tid och lärt oss massa saker. Aldrig har Hedemark brytt sig om att tala om för oss att han äger så mycket mark som det senare framkommit att han gör. Hans handlande är oetiskt och jag anser att han absolut varit jävig, säger hon till Haningeposten.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev