Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbar stad

Kommuner sågar Boverkets förslag

Publicerad: 25 augusti 2015, 09:30

Myndigheten sätter inte miljönyttan i fokus, heter det.


Det anser Klimatkommunerna – en förening med 33 kommuner, ett landsting och en region – i ett svar på Boverkets remiss av regeringsuppdraget "förslag till svensk tillämpning av nära-nollenergibyggnader".

EU har gett direktiv om att alla byggnader i Europa ska vara så kallade nära noll-energibyggnader från och med år 2021. Syftet är att spara energi och ersätta fossila energikällor med förnybar energi för att minska växthuseffekten. Och Klimatkommunerna är alltså inte nöjda med Boverkets förslag och framhåller varför det är så viktigt att de nationella kraven är skarpt utformade, bakgrunden är att staten förbjudit kommunerna att ställa egna, tuffa energikrav på byggandet.

"Vi menar också, i enlighet med direktivet, att det är centralt att miljönyttan står i fokus för dessa regler", skriver Klimatkommunerna och radar upp punkt efter punkt varför Boverkets förslag inte håller måttet. Läs mer här.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.