Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbar stad

Lista: Här är städerna med värst bilköer

Publicerad: 24 augusti 2017, 08:38

För sjätte året i rad presenteras en lista över städerna med värst bilköer.


Ämnen i artikeln:

KlimatförändringarVäxthuseffekten

För sjätte året i rad presenterar kartföretaget Tomtom sin lista över de städer med mest trafikstockningar. Listan toppas av Mexico City. Här blockeras i genomsnitt 66 procent av staden av trafiken en vanlig dag. I morgonrusningen uppstår trafikstockningar i 96 procent av Mexiko City. På andra plats kommer Bangkok, följt av Jakarta, kinesiska Chongquing och på femte plats Bukarest. Av de skandinaviska länderna hamnar Oslo höst upp, på plats 81. I genomsnitt drabbas 30 procent av staden av trafikstockningar. Stockholm hamnar på plats 92, något som innebär att 28 procent av Stockholm drabbas av bilköer en genomsnittlig dag. Bland de europeiska länderna toppas listan av Bukarest, följt av de ryska städerna Moskva och Sankt Petersburg. Här hamnar Stockholm på plats 28.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

Läs hela listan här

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.