onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbar stad

Nytt kvinnligt affärsnätverk fokuserar på hållbart byggande

Publicerad: 7 september 2020, 09:24

Foto: pixy.org

Det nya affärsnätverket Women Building Sweden ska samla kvinnor i ledande roller i byggsektorn och fokusera på hållbart byggande.


JR


Den 11 september samlas ett tjugotal kvinnor med koppling till byggbranschen för att lansera det nya affärsnätverket Women Building Sweden. Nätverket ska samla kvinnor i ledande roller för att utveckla hållbart byggande samt att nå ökad innovation och affärsnytta. Förhoppningen är också att nätverket ska leda till ökad samverkan och nya avtal. Inledningsvis består nätverket av kvinnor från norra Mellansverige men målet är att nätverket ska växa både nationellt och internationellt.

Ett ytterligare syfte med nätverket är att driva på för att få in fler kvinnor i byggbranschen. 

”Att bidra till att fler kvinnor kommer in i branschen och dessutom vågar ta ledande roller är oerhört viktigt. Branschen och företagen mår bättre och det blir mer lönsamt och innovativt om det är jämställt. Vi vill förändra strukturer och normer och ta del av varandras kunskaper för att nå innovation och affärsnytta”, säger Gabriella Hagman, vd på Mondo arkitekter Dalarna, i en kommentar.

Women Business Sweden kommer också att driva ett mentorsprogram och erbjuda medlemmarna expertföreläsningar om bland annat digitalisering, cirkulär ekonomi, innovation, teknik, social hållbarhet och ekonomi. 

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev