Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbar stad

Repris: 08.00-08.45 Urbanisering och sydsvenska gaseller – i vilken tillväxtliga spelar våra kommuner?

Publicerad: 4 juli 2017, 07:45

Det är lätt att få intrycket av att storstädernas framgång innebär en motgång för resten av landet. Men så är det inte, tvärtom pågår en regional urbanisering där vissa små och medelstora städer växer medan…


Det är lätt att få intrycket av att storstädernas framgång innebär en motgång för resten av landet. Men så är det inte, tvärtom pågår en regional urbanisering där vissa små och medelstora städer växer medan andra krymper.

Det regionala allt viktigare

Urbaniseringens kanske viktigaste konsekvens är inte att storstäderna växer, utan snarare att det regionala blir allt viktigare i förhållande till det nationella. Diskussionen exemplifieras av ett antal kommuner i södra Sverige som har analyserats och delats in i tre olika gasellklasser för att beskriva kommunernas utvecklingsmönster.

Medverkande

Joakim Wernberg, forskare
Johan Wessman, vd, Øresundsinstituttet
Susanne Rikardsson, vd, Fastighetsägarna Syd
Expertkommentator: Heidi Avellan, politisk chefredaktör, HD-Sydsvenskan

Arrangör: Fastighetsägarna Syd och Øresundsinstituttet

Livesändningar från Almedalen 2017

Under fyra dagar i Almedalen intar vi Gotlands Museum och dess sköna innergård och gör den till veckans viktigaste arena för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Aktuell Hållbarhet Arena är platsen för dig som vill nätverka, fördjupa dina kunskaper och lyssna på några av de viktigaste aktörerna för utveckling av miljö och hållbarhet.

Om du inte har möjlighet att vara på plats kan du se livesändningar och repriser från våra föreläsningar i Almedalen. Här får du lärorika och inspirerande seminarier och debatter där initierade experter och beslutsfattare diskuterar frågor som hållbarhetsmålen, energi, klimat, transport, stadsutveckling, hållbart byggande, kemikalier, vatten, livsmedel, krav och märkningar.

Gå direkt till livesändningen, samtliga repriser och program för Almedalen 2017

Följ #aktuellhallbarhet på Twitter.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.