Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbar stad

Repris: 11.00-11.45 Restaurering av sjöar- en lönsam affär för kommunerna

Publicerad: 3 juli 2017, 07:32

Växjö kommun satsar 100 mkr på restaurering av stadsnära övergödda sjöar och räknar med mångdubbelt tillbaka. Tillsammans med Växjö kommun berättar ALcontrol AB om restaurering av sjöarna och om kommunens engagemang. Varför finns så få…


Ämnen i artikeln:

MiljöpolitikÖvergödning

Växjö kommun satsar 100 mkr på restaurering av stadsnära övergödda sjöar och räknar med mångdubbelt tillbaka. Tillsammans med Växjö kommun berättar ALcontrol AB om restaurering av sjöarna och om kommunens engagemang. Varför finns så få liknande exempel i Sverige? Övergödningsproblemen är stora och tydliga på många håll i Sverige. Inget utpekat ansvar för genomförande eller finansiering finns för dessa åtgärder, men EU kräver att Sverige uppfyller målen.

Övergödningsproblemen kring Växjö stad är fortfarande de mest uppenbara vattenmiljöproblemen i Växjö kommun. Samtidigt är problembilden gynnsam: Det handlar i princip uteslutande om att hantera de problem som staden alstrar och har alstrat. Det blir diskussion om hur finansiering ska ske av åtgärder i Sverige och genomgång av tekniska lösningar från Växjö men också vilka mjuka värden såsom välbefinnande, hälsa och en frisk natur för dess egen skull projektet ger.

Medverkande:

Fredrik Holmberg, ALcontrol AB
Andreas Hedrén, Växjö kommun
Thomas Johansson, Enhetschef Havs- och vattenmyndigheten

Moderator: Åsa Karlsson Björkmarker, kommunalråd Växjö kommun

Arrangörer: ALcontrol AB och Växjö kommun

Livesändningar från Almedalen 2017

Under fyra dagar i Almedalen intar vi Gotlands Museum och dess sköna innergård och gör den till veckans viktigaste arena för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Aktuell Hållbarhet Arena är platsen för dig som vill nätverka, fördjupa dina kunskaper och lyssna på några av de viktigaste aktörerna för utveckling av miljö och hållbarhet.

Om du inte har möjlighet att vara på plats kan du se livesändningar och repriser från våra föreläsningar i Almedalen. Här får du lärorika och inspirerande seminarier och debatter där initierade experter och beslutsfattare diskuterar frågor som hållbarhetsmålen, energi, klimat, transport, stadsutveckling, hållbart byggande, kemikalier, vatten, livsmedel, krav och märkningar.

Gå direkt till livesändningen, samtliga repriser och program för Almedalen 2017

Följ #aktuellhallbarhet på Twitter.

Ämnen i artikeln:

MiljöpolitikÖvergödning

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.