Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbar stad

Repris: 13.00-13.45 Spela mera: Så bidrar kommunens konstgräsplan till folkhälsa – inte nedskräpning

Publicerad: 3 juli 2017, 09:30

Allvädersplaner med konstgräs har revolutionerat idrotten i Sverige och gjort sommarsporter som fotboll till året runt-sporter. Oftast används granulat av återvunnet däckgummi som fyllnadsmaterial i konstgräsplaner. Men i många kommuner är osäkerheten stor – vad…


Allvädersplaner med konstgräs har revolutionerat idrotten i Sverige och gjort sommarsporter som fotboll till året runt-sporter. Oftast används granulat av återvunnet däckgummi som fyllnadsmaterial i konstgräsplaner. Men i många kommuner är osäkerheten stor – vad vet forskningen om materialet? Och hur ser vi till att det inte sprids till omgivningen?

Stärkt folkhälsa på ett säkert sätt

På Svensk Däckåtervinnings seminarium bidrar forskare, Naturvårdsverket, Riksidrottsförbundet och Ragn-Sells med kunskap om hur allvädersplanerna kan bidra till att stärka folkhälsan på ett säkert sätt. Du får veta vad EU:s kemikaliemyndighet säger i sin hälsoutredning och konkret vägledning, bland annat utifrån Svenska Fotbollförbundets uppdaterade riktlinjer, för hur man bygger och sköter allvädersgräsplaner så att materialet stannar där det hör hemma.

Medverkande:

Fredrik Ardefors, vd, Svensk Däckåtervinning
Sara Stiernström, ekotoxikolog, Ragn-Sells
Ingela Hiltula, biträdande chef för Samhällsavdelningen, Naturvårdsverket
Patrik Oscarsson, intressepolitisk chef, Riksidrottsförbundet
Tommy Edeskär, forskare, Luleå Tekniska Universitet
Simon Magnusson, industridoktorand, Luleå Tekniska Universitet
Hanna Berheim, moderator

Arrangör: Svensk Däckåtervinning

Livesändningar från Almedalen 2017

Under fyra dagar i Almedalen intar vi Gotlands Museum och dess sköna innergård och gör den till veckans viktigaste arena för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Aktuell Hållbarhet Arena är platsen för dig som vill nätverka, fördjupa dina kunskaper och lyssna på några av de viktigaste aktörerna för utveckling av miljö och hållbarhet.

Om du inte har möjlighet att vara på plats kan du se livesändningar och repriser från våra föreläsningar i Almedalen. Här får du lärorika och inspirerande seminarier och debatter där initierade experter och beslutsfattare diskuterar frågor som hållbarhetsmålen, energi, klimat, transport, stadsutveckling, hållbart byggande, kemikalier, vatten, livsmedel, krav och märkningar.

Gå direkt till livesändningen, samtliga repriser och program för Almedalen 2017

Följ #aktuellhallbarhet på Twitter.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.