Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbar stad

Repris: 15.00-15.45 ”Klimatsäkra” kommunens förvaltade kapital – är det relevant, möjligt och lönsamt?

Publicerad: 3 juli 2017, 11:51

Många kommuner, regioner och landsting äger och förvaltar ett stort kapital. Den riktigt goda nyheten är att, hur detta kapital placeras, kan bli en kommuns viktigaste bidrag till en bättre och mer hållbar framtid och…


Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Många kommuner, regioner och landsting äger och förvaltar ett stort kapital. Den riktigt goda nyheten är att, hur detta kapital placeras, kan bli en kommuns viktigaste bidrag till en bättre och mer hållbar framtid och samtidigt den klokaste vägen till stabil finansiell avkastning.

45 minuter om ”klimatsäkrad” kapitalförvaltning

Fonder och andra tillgångar har ofta stor exponering mot fossilbolag och andra koldioxidintensiva företag, som tillsammans har betydligt större negativ klimatpåverkan än en kommuns samlade övriga klimatutsläpp. Under 45 minuter diskuterar vi hur offentliga kapitalägare kan ”klimatsäkra” sin förvaltning utan att äventyra sina avkastningsmål. Välkommen att stanna kvar efter seminariet.

Medverkande:

Lars Pettersson, Moderator, SPP/Storebrand Kapitalförvaltning
Lennart Bondeson, Kommunalråd (KD), Örebro Kommun/Styrelsemedlem Klimatkommunerna
Elin Dalman, Miljöstrateg, Region Västmanland
Björn Bergstrand, Hållbarhetschef, Kommuninvest

Arrangör: SPP Fonder/Storebrand

Livesändningar från Almedalen 2017

Under fyra dagar i Almedalen intar vi Gotlands Museum och dess sköna innergård och gör den till veckans viktigaste arena för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Aktuell Hållbarhet Arena är platsen för dig som vill nätverka, fördjupa dina kunskaper och lyssna på några av de viktigaste aktörerna för utveckling av miljö och hållbarhet.

Om du inte har möjlighet att vara på plats kan du se livesändningar och repriser från våra föreläsningar i Almedalen. Här får du lärorika och inspirerande seminarier och debatter där initierade experter och beslutsfattare diskuterar frågor som hållbarhetsmålen, energi, klimat, transport, stadsutveckling, hållbart byggande, kemikalier, vatten, livsmedel, krav och märkningar.

Gå direkt till livesändningen, samtliga repriser och program för Almedalen 2017

Följ #aktuellhallbarhet på Twitter.

Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.