Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag11.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hållbar stad

Uppsala säger ja till spårtaxi

Publicerad: 26 augusti 2009, 10:56

För en stund sedan sade kommunfullmäktige i Uppsala ja till en pilotbana för spårtaxi. Det innebär att staden kan få en knappt milslång spårbilsbana från centrum till några av stadens yttre områden.


Inför dagens beslut var den styrande borgerliga koalitionen splittrad i frågan. Bland annat var Kristdemokraterna negativa till projektet. Kommunalrådet Lars O Ericsson (C) är enligt Upsala Nya Tidning (UNT) däremot nöjd.
– Mycket glädjande att Uppsala nu ansöker om att få bli pilotkommun. Det är min och centerns absoluta förhoppning om att staten och regeringen utser Uppsala för projektet, säger Lars O Ericsson.

Det är dock inte säkert ännu att det blir någon bana. Beslutet innebär bara att staden kommer att ansöka om att få hysa det statliga pilotprojektet och fler kommuner kan komma att kandidera. Attraktionen i att delta är att anläggningskostnaderna delvis betalas av staten. Enligt UNT kan kommunens kostnad för projektet stanna vid cirka 200 000 kronor.

Anders Danielsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.