Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kemikalier

Chemsec om DEHP i matförpackningar: Inte alls taget ur sitt sammanhang

Publicerad: 28 januari 2021, 10:16

Bland annat cornflakes- och yoghurtförpackningar för barn innehöll den hormonstörande ftalaten DEHP, som är förbjuden enligt Reach men inte enligt lagstiftningen om material i kontakt med livsmedel. Peter Pierrou är kommunikationschef på Chemsec.

Foto: Carolyn Kaster/TT

Chemsec har reagerat på Kemikalieinspektionens kommentar till deras granskning om hormonstörande ämnen i livsmedelsförpackningar.


När Chemsec med hjälp av ännu ej publicerade siffror från Kemikalieinspektionen nyligen uppmärksammade att många livsmedelsförpackningar av papp och kartong innehåller den hormonstörande ftalaten DEHP, svarade Kemikalieinspektionen till Aktuell Hållbarhet

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.