Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kemikalier

Fem europeiska myndigheter samarbetar för att förbjuda PFAS

Publicerad: 12 Maj 2020, 08:39

Brandövningsplatsen på F17 i Kallinge är ett exempel där brandskum med PFAS har används och orsakat skador i miljön. Nu vill Kemikalieinspektionen i Sverige och kemikaliemyndigheterna i Tyskland, Nederländerna, Danmark och Norge ta gemensamt tag i risker kopplade till PFAS.

Foto: Johan Nilsson TT

Kemikalieinspektionen och myndigheter i fyra andra EU-länder har inlett ett arbete för att förbjuda PFAS-kemikalier i EU, i all användning som inte är nödvändig för samhället.


Kemikalieinspektionen i Sverige och kemikaliemyndigheterna i Tyskland, Nederländerna, Danmark och Norge tar nu gemensamt tag i risker kopplade till PFAS. Målet är att ta fram det omfattande underlag som krävs

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.