Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kemikalier

Forskare kräver skärpta kemikalieregler för matförpackningar

Publicerad: 3 mars 2020, 12:55

I dag används nästan 12 000 olika kemikalier i produktionen av livsmedelsförpackningar. Många av dessa kemikalier har testats bristfälligt, menar forskare.

Foto: Sofi Sorgin/ Pixabay

I dag används nästan 12 000 olika kemikalier för att skapa material till livsmedelsförpackningar. Många av dessa kemikalier är inte testade tillräckligt för att avgöra om de är giftiga. Det menar 33 internationella forskare som nu skrivit under ett upprop till världens beslutsfattare.


En grupp forskare har nu skrivit en venskapligt granskad konsensusförklaring som syftar till att världens lagstiftare inför hårdare regler för de kemikalier som i förpackningar och annat kommer i kontakt

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.