Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kemikalier

Förstärkt kontroll av kemikalier i livsmedelsförpackningar till riksdagen

Publicerad: 19 mars 2021, 10:14

Kemikalier i livsmedelsförpackningar och andra material som kommer i kontakt med livsmedel ska kontrolleras bättre efter EU-kritik.

Foto: Getty

Efter lagrådsremissen i december skickar regeringen nu förslag om skärpt kontroll av kemikalier i bland annat livsmedelsförpackningar. Lagförslaget är ett resultat av kritik från EU-kommissionen om bristande implementering av EU:s förordning om material i kontakt med livsmedel. Enligt förslaget ska livsmedelskontrollen utökas och sanktioner tillkomma.


Efter kritik från EU-kommissionen för bristande implementering lämnar regeringen nu en proposition till riksdagen som ska förbättra efterlevnaden av EU:s förordning om material i kontakt med livsmedel. Förslaget ska göra

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.