Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kemikalier

Han ska få gröna kemikalier att växa

Publicerad: 23 februari 2010, 12:26

SEKAB har tillsatt en ny koncernchef som ser enorm marknadspotential i gröna kemikalier.


SEKAB-koncernen har genomfört omfattande omstruktureringar och "träder nu in i en ny fas" enligt företaget. Personen som ska leda företaget i den nya fasen heter Anders Fredriksson.

Målen som SEKAB och Anders Fredriksson satt upp är tydliga. Genom att nyttja den internationellt växande marknaden för gröna kemikalier och biodrivmedel hoppas man att kunna öka företagets produktion och lönsamhet på kemikaliesidan ytterligare.
–  Anders Fredrikssons uppdrag är tydligt, att utveckla de återstående affärsområdena i SEKAB så att de senast 2012 sammantaget har ett rörelseresultat på minst 100 MSEK. Det är en svår men inte omöjlig uppgift, säger styrelseordförande Göran Gezelius.

Ytterligare ett mål på kemikaliesidan är även att hitta nya kemikalier att bygga vidare på.
– Marknadspotentialen för gröna kemikalier är enorm både i Sverige och internationellt. Den europeiska kemiindustrin har en möjlighet att produktdifferentiera sig mot konkurrenter genom att minska det fossila inslaget i produktionen. Detta kommer att efterfrågas mer och mer i allt från textilbehandlingar till tvättmedel och färger, säger Anders Fredriksson.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.