Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kemikalier

Kemikalieinspektionen: Extra viktigt med stickprovskontroller på återvunna produkter

Publicerad: 20 april 2021, 09:51

Material på lekplatser som tillverkats av gamla bildäck är exempel på produkter som behöver kontrolleras bättre. Lekplatsen på bilden har inget samband med den aktuella studien.

Foto: Hasse Holmberg / TT

Cancer, allergier och problem med att skaffa barn. Det är skador som dagens svenska barn kan drabbas av i framtiden till följd av exponering av farliga ämnen på lekplatser och i lekland, bland annat på grund av bristande kontroll av återvunna material. Det visar en undersökning av Kemikalieinspektionen.


Ämnen i artikeln:

Kemiska riskkällorKemikalieanvändningÅtervinning

Cancerframkallande PAH:er som förmodligen härrör från återvunna bildäck, flamskyddsmedlet TCPP, det allergiframkallande ämnet ADCA och ftalaten DIBP som kan försämra förmågan att få barn. Det är några av de förbjudna

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.