Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kemikalier

Kritik mot svagt beslut i expertkommittén under Stockholmskonventionen

Publicerad: 18 januari 2021, 10:52

Polyuretanskum och elektronik kan innehålla en skadlig kemikalie, DP, som påträffats i bland annat navelsträngsblod. I lördags diskuterades en begränsning genom Stockholmskonventionen mot långlivade organiska föroreningar.

Foto: Getty Images

DDT, PCB, dioxiner och Mirex. Det är några av de 12 långlivade organiska föroreningar som Stockholmskonventionen skapades för att få bort. Nu kommer kritik för att ett ämne mycket snarlikt Mirex inte ser ut att förbjudas, efter ett möte som pågick hela förra veckan.


På lördagen avslutades ett sex dagar långt online-möte i Stockholmskonventionens expertkommitté om begränsning av långlivade organiska föroreningar. Organisationen Ipen riktar nu stark kritik mot att delegaterna underlät att besluta att

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.