Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kemikalier

Nu ska den bristande kontrollen av kemikalier i livsmedelsförpackningar åtgärdas

Publicerad: 4 december 2020, 10:39

Plast kan innehålla kemikalier som kan migrera till maten. Kontrollen av att EU:s lagstiftning följs i Sverige ska förbättras med nytt lagförslag.

Foto: Creative commons

EU har regler som ska göra att kemikalier från bland annat plastförpackningar inte kan vandra in i maten vi ska äta. Sveriges kontroll av att reglerna följs har kritiserats av EU-kommissionen men ska nu förbättras med ett nytt lagförslag.


Efter kritik från EU-kommissionen skickar regeringen ett förslag till Lagrådet om nya regler för bättre kontroll av material och produkter som är avsedda att komma i kontakt med livsmedel.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.