Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kemikalier

Ny rättegång i PFAS-målet i Ronneby

Publicerad: 10 september 2020, 09:01

Brandövningsplatsen, där brandskum med PFAS användes, på F17 i Kallinge. Nu inleds ännu en rättegång om följderna av att giftet spreds till grundvatten och närliggande vattendrag

Foto: Johan Nilsson TT

DENNA TEXT HAR UPPDATERATS. Rättegång efter den så kallade PFAS-skandalen inleddes i går men sköts direkt upp till februari 2021. Orsaken till begäran var att kommunen kommit in med ny bevisning bara någon dag innan rättegången, som alla parter i målet därmed inte haft tillräcklig tid att studera.


Har invånarna i Kallinge riskerat hälsan genom att dricka kranvatten kontaminerat av PFAS, ett samlingsnamn för högfluorerade kemikalier? Det är frågan som ska avgöras i en unik rättegång. 

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.