Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kemikalier

Så ska Sverige tackla dioxinproblemet

Publicerad: 21 juni 2021, 10:17

Dioxiner är mycket giftiga ämnen som historiskt släppts ut i alldeles för stora mängder i framför allt industriell verksamhet innan olika typer av rening infördes. Ännu i dag släpps dioxiner ut i naturen men i lägre halter.

Foto: pidjoe

Halterna av dioxiner och furaner minskar i Sveriges natur. Ändå får vi i oss alldeles för höga mängder via maten. Nu listar Naturvårdsverket en rad åtgärder för bättre statistik och minskade utsläpp.


Ämnen i artikeln:

GifterRegeringenNaturvårdsverket

En median-svensson får i sig nästan dubbelt så mycket dioxin än vad den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten tycker är okej. Tidigare i år beslutade regeringen att svenska dioxinutsläpp ska vara kartlagde och

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.