Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kemikalier

Titandioxid kan förbjudas i mat

Publicerad: 10 maj 2021, 10:15

Färgpigmentet och livsmedelstillsatsen titandioxid kan förbjudas om EU-kommissionen går på EU-myndigheten EFSA:s linje. E171 anses nu inte tillräckligt säkert att äta.

Foto: happyfoto

Utifrån senaste årens nya forskningsrön kan den europeiska myndigheten Efsa inte längre garantera att titandioxid är säkert att använda som tillsats i mat och godis.


Den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet föreslår nu för EU-kommissionen att titandioxid inte längre ska få användas som tillsats i mat.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.