Kemikalier
Titandioxid kan förbjudas i mat
Publicerad: 10 maj 2021, 10:15
Färgpigmentet och livsmedelstillsatsen titandioxid kan förbjudas om EU-kommissionen går på EU-myndigheten EFSA:s linje. E171 anses nu inte tillräckligt säkert att äta. Foto: happyfoto
Utifrån senaste årens nya forskningsrön kan den europeiska myndigheten Efsa inte längre garantera att titandioxid är säkert att använda som tillsats i mat och godis.
Den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet föreslår nu för EU-kommissionen att titandioxid inte längre ska få användas som tillsats i mat.
Läs vidare –
starta din prenumeration.
Första 30 dagarna utan kostnad
Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.