Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kemikalier

Toppmöte om kemikalier i Skellefteå år 2011

Publicerad: 23 november 2010, 11:49

– På samma sätt som klimatfrågan idag är en topprioritet för samhället och företagen, kommer kemikaliefrågan att vara det om några år, säger en av arrangörerna som står som värd för Chemical Management Summit i slutet av september år 2011.


Den 27-28 september år 2011 arrangeras för första gången ett europeiskt toppmöte för det internationella näringslivet på temat hållbar kemikalieanvändning – Chemical Management Summit.

Arrangörerna, konsultföretaget Argentum och Skellefteå kommun, menar att användningen av kemikalier blir nästa stora miljöfråga för företagen. Mötet ska därför behandla hur företagen kan minska riskerna samtidigt som de ökar sin konkurrenskraft.

– På samma sätt som klimatfrågan idag är en topprioritet för samhället och företagen, kommer kemikaliefrågan att vara det om några år. De företag som har ordning och reda i sin kemikalieanvändning har därför ett gyllene läge att skaffa sig konkurrensfördelar i takt med att kraven från kunder och myndigheter ökar. säger Peter Sjölund, omvärldsanalytiker på Argentum Environment, i ett pressmeddelande.

–Det är en strategiskt viktig
satsning att lyfta fram  miljöteknikkompetensen för att främja tillväxten i regionen. Toppmötet Chemical Summit blir en viktig samlingsplats för internationella aktörer och en del av ett långsiktigt processarbete som påbörjats mellan kommunen och miljöteknikföretagen i Skellefteå, säger Bert Öhlund kommunalråd i Skellefteå.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.