måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

09.00–09.45 Säkerhet – den nya hållbarhetsfrågan. Hur skapar vi säkra och öppna samhällen?

Publicerad: 19 juni 2018, 09:27

Arrangör: Sweco


Tisdag 09.00–09.45 Säkerhet – den nya hållbarhetsfrågan. Hur skapar vi säkra och öppna samhällen? from Bonnier Business Media on Vimeo.

Säkerhetsfrågan har länge varit en viktig del av samhällsbyggnad och i takt med att bland annat översvämningar, terrorangrepp och miljöföroreningar ökat, har säkerhet blivit allt viktigare. Samtidigt vill vi leva i ett tryggt och tillgängligt samhälle. Den stora utmaningen är att hitta balansen mellan säkerhet och öppenhet och att utforma samhällen där medborgarna känner sig trygga. Går det att ha både en säker och öppen stad? Vad går att designa bort? Vad behöver göras på kort respektive längre sikt, och hur påverkar digitaliseringen säkerheten i våra städer? Säkerhet är den nya hållbarhetsfrågan, kom och ta del av hur olika aktörer jobbar med frågan, vad som behöver göras och de senaste insikterna från Swecos experter.

Medverkande:

- Rolf Brennerfelt, Generaldirektör SMHI
- Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande, Göteborgs stad
- Håkon Omdal Laskemoen, säkerhetsexpert Sweco Norge
- Jennie Kastengren, Regionchef Riks Stadsutveckling, Jernhusen
- Hans Brun, analytiker Försvarshögskolan

Moderator: Andreas Gyllenhammar, hållbarhetschef Sweco

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev