Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

1 300 laddstationer i London 2013

Publicerad: 8 november 2010, 13:22

I helgen presenterade Londons borgmästare Boris Johnson planer på att bygga ett omfattande nätverk med laddstationer för stadens elbilar.


Ämnen i artikeln:

CleantechLondonTeknikElbilarLaddstationerMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Source London siktar på att installera 1 300 nya laddstationer i huvudstaden inom två år, för att klara av det ökade trycket som förväntas i samband med att stora tillverkare som Nissan och Mitsubishi släpper nya elbilsmodeller. Cirka 100 000 nya elfordon förväntas på Londonsgator inom ett par år, skriver BusinessGreen.

Från och med nästa vår kan elbilsförare i London betala en årlig avgift på 100 pund (1 072 kronor) för laddning i stadens samtliga stationer. Borgmästarkontoret menar att det nya systemet kommer att innebära en stor förändring i jämförelse med dagens system, där stadens 2 100 elbilsförare måste registrera sig i varje enskild stadsdel där de vill kunna ladda bilarna.

Transport for London (TfL) har utvecklat Source London tillsammans med stadsdelarna och privata aktörer. I februari fick man 9,3 miljoner pund från regeringens ”Plugged in Places”-fond för att finansiera utbyggnaden av laddstationer.

Tfl är för nu diskussioner om att utveckla nätet till fler städer, med den långsiktiga ambitionen att elbilsförare enkelt ska kunna ladda sina bilar i hela landet.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.