Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

10.00 – 10.45 Hur socialt hållbart skulle Sverige vara utan föreningar och kooperativa företag?

Publicerad: 19 juni 2018, 10:22

Arrangör: SKB (Stockholms Kooperativa Bostadsförening)


Tisdag 10.00 – 10.45 Hur socialt hållbart skulle Sverige vara utan föreningar och kooperativa företag? from Bonnier Business Media on Vimeo.

Föreningslivet och kooperativa företag har betytt mycket för uppbyggnaden av vårt samhälle. De styrs och utvecklas idag av frivilligt engagerade människor. Många av dessa företag och delar av föreningslivet bedriver en omfattande verksamhet och förvaltar stora ekonomiska värden. Men det frivilliga engagemanget ändrar nu form, inte minst bland de yngre. Vi blir mer intresserade och aktiva i specifika frågor och vill snarare göra punktinsatser än engagera oss i det breda föreningslivet. Hur påverkar det vårt näringsliv och våra föreningar? Är det ett hot? Hur kan vi dra nytta av det nya sättet att engagera sig? Välkommen till ett samtal som lyfter de övergripande frågorna om social hållbarhet och engagemang med dagens utmaningar och tankar om utveckling.

Medverkande:

- Johan Hvenmark, docent och forskare, Ersta Sköndal Bräcke Högskola
- Nadine Ghawi, sakkunnig, MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor)
- Eva Nordström, vd, SKB (Stockholms Kooperativa Bostadsförening)
- Tommy Eklöf, hållbarhetsansvarig, Länsförsäkringar Östgöta

Moderator: Catrin Offerman

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.