Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

10 000 namn mot kalkbrottet

Publicerad: 16 augusti 2012, 07:55

Nu har 10 000 namn samlats in mot Nordkalks brott i Ojnareskogen på Gotland.


Kampen mot Nordkalks brottsplaner på Gotland fortsätter och Fältbiologernas protestläger på plats stoppar fortfarande skogsmaskinerna från att starta avverkningen. Nu har också 10 000 namn samlats in på den internationella namninsamlingssidan Avaaz. Det rapporterar Fältbiologerna i ett pressmeddelande.

Kampanjen har nu också översatts till franska, spanska, ryska, italienska och tyska för att kunna spridas i flera länder. Naminsamlingens mål är att visa för EU-kommissionen att vi är många som är emot kalkbrottet. På så sätt hoppas man att RU ska agera och sätta stopp för Nordkalk som man menar bryter mot EU:s miljölagstiftning.
– Vi skänker gärna pengar för att rädda tigrar i Indien, men när vi själva i Sverige förstör livsmiljön för sällsynta arter är det bra att man reagerar internationellt. För biologisk mångfald och vatten är globala frågor som berör hela planeten, säger Salomon Abresparr, ordförande i Fältbiologerna.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.