Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

10. Anna Bergström

Publicerad: 13 mars 2018, 16:18

10: Anna Bergström, centrumledare, ReTuna Återbruksgalleria, Eskilstuna (Ny)

10: Anna Bergström, centrumledare, ReTuna Återbruksgalleria, Eskilstuna (Ny)


Retuna Återbruksgalleria har satt Eskilstuna på kartan, både i Sverige och internationellt. Anna Bergström är centrumledare för gallerian där allt som säljs är återbrukat, återanvänt eller ekologiskt.

Vad skiljer Retuna från en kommersiell galleria?
– När vi startade var det många som trodde att det skulle bli en megaloppis, men redan från början stod det faktiskt i beslutet att det skulle bli en galleria med bra produkter som skulle utgöra ett alternativ till den redan etablerade kommersiella handeln.

Hur planerar ni att sprida ert koncept i landet?
– Vi har haft studiebesök av 150 kommuner som vill göra något liknande. Ofta får vi frågan om det verkligen lämpar sig att vi som kommun driver ett köpcentrum och svaret på den frågan är att vi kommuner kanske behöver gå i bräschen för att visa resten av branschen att man kan bygga en verksamhet som är miljövänlig och hållbar, samtidigt som det går att tjäna pengar på den. Först då kommer privata aktörer att ta efter.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.