Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

100 forskare anställs vid LTU

Publicerad: 25 Mars 2009, 06:42

Luleå tekniska universitet anställer närmare 100 forskare under året.


Det väntas generationsväxling i forskarvärlden. Bland annat därför anställer Luleå tekniska universitet nära 100 forskare under 2009, meddelar skolan. Såväl seniorforskare som doktorander, lektorer och forskarassistenter kommer att anställas.

– Ja det är en stor satsning och det innebär att vi sätter avsevärda resurser på att både anställa doktorander inom ett antal olika områden och även seniorforskare. Det är ju seniorforskningen som ska få oss att hamna i forskningsfronten, det är ju centralt, kommenterar tillförordnade rektorn Erik Höglund.

Nyrekryteringarna väntas ge högre kvalitet på utbildningen och en starkare position för universitetet, inte minst för LTU:s samverkanasparter inom industrin.

– Jag tror att det kommer att märkas att det är större aktivitet ute på LTU, att vi blir mer internationella med fler gästforskare, och att det attraherar större konferenser till Luleå. Eftersom vi jobbar mycket med regionala företag här, så har det ju även en indirekt koppling. I och med att företagen går bra så skapar det ju också sysselsättning och verksamhet för folk såväl i Luleå som i Norrbotten, säger Erik Höglund.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.