Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

100 miljoner satsas på Östersjön

Publicerad: 3 mars 2015, 07:58

Skansen och BalticSea2020 startar ett samarbete för att rädda Östersjön och skapa ett friskare hav.


Satsningen uppgår alltså till 100 miljoner kronor och ambitionen är att bygga upp ett pedagogiskt centrum för både skolklasser och alla som besöker Skansen.

BalticSea2020 står bakom finansieringen av det kunskapscentrum som Skansen nu tagit fram i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet och Stockholms universitet.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Skansen. Det framtida Östersjöhuset kommer att bli en unik plats för besökare att lära sig mer om Östersjön och den framtid innanhavet står inför, säger BalticSea2020:s verksamhetschef Conrad Stralka i ett pressmeddelande.

– Skansen är Sveriges största och roligaste klassrum. Här kan både skolelever och gäster lära sig mer om kulturhistoria och samspelet mellan människa, djur och natur. Med ett Östersjöhus får vi en unik möjlighet att berätta om den känsliga miljön kring och i Östersjön, om både problem och möjligheter, säger Skansenchefen John Brattmyhr.

Ola Söderlund

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.