Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

100 procent vindkraft för Empire State Building

Publicerad: 10 januari 2011, 07:06

New Yorks högsta byggnad kommer snart att få all sin el från vindkraft.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknikVindkraft

Företrädare för Empire State Building meddelar att de har tecknat ett avtal med Texas-baserade Green Mountain Energy, som kommer att förse skrapan med 100 procent vindkraft.

Avtalet sträcker sig över två år och innebär att Green Mountain kommer att leverera 55 miljoner kilowattimmar energi om året. Övergången kommer att innebära en årlig minskning av koldioxidutsläppen med cirka 55 000 ton, skriver GoodCleanTech.

– Det var ett naturligt steg för oss att kombinera 100 procent ren energi med vårt nyligen avslutade och banbrytande eftermonteringsarbete för att förbättra energieffektiviteten. Ren energi och en nästan 40 procentig minskning av BTU och förbrukningen av watt ger oss en konkurrensfördel när det gäller att attrahera de bästa hyresgästerna till de bästa hyrorna, säger Anthony E. Malkin, vd för fastighetsägarna Malkin Holdings.

Teknik360 har tidigare skrivit om Empire State Buildings gröna renovering, som bland annat inkluderar nya, energieffektiva fönster.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.