Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

110.000 jobb inom solkraft – på två år

Publicerad: 18 Februari 2009, 10:38

I går skrev President Barack Obama under stimulanspaketet på 787 miljarder dollar. Det kommer att ge 110.000 jobb inom solkraftsområdet på två år, tror branschorganisationen SEIA.


Stimulanspaketet kommer att ge mängder av nya jobb. Det tror SEIA, Solar Energy Industries Association, vars vd Rhone Resch räknar med 50.000 nya jobb i år och ytterligare 60.000 nästa år.

I samband med att stimulanspaketet skrevs under besökte Barack Obama Denver Museium of Nature and Science. Det betraktade Rhone Resch som en kraftfull symbolisk handling till favör för solkraften eftersom muséet har ett 100-kilowatts solcellssystem på taket, levererat av företaget Nameste och installerat av idéella krafter i organisationen Partnership for Sustainability.

Enligt SEIA finns 3.400 företag i USA som på något sätt ägnar sig åt solkraft, från tillverkning av solceller till montörer av solpaneler.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.